Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 8 oktober 2007

Oplossing voor Dorpsstraat in Heinkenszand

Voor ergernis nummer één in Heinkenszand, de verkeerssituatie in de Dorpsstraat, ligt een oplossing in het verschiet. Voetgangers krijgen ten koste van auto's meer ruimte in dé winkelstraat van de grootste kern van de gemeente Borsele.

De Dorpsstraat te Heinkenszand wordt opnieuw aangepaktDe Dorpsstraat is zo'n tien jaar geleden helemaal op de schop genomen. Het resultaat was van begin af aan niet naar ieders wens, onder meer omdat het tweerichtingsverkeer op verzoek van winkeliers gehandhaafd bleef. De laatste jaren groeide de kritiek. Het is ook in de Dorpsstraat drukker geworden. De dorpsraad Heinkenszand schoof eenrichtingsverkeer als oplossing naar voren. Met succes. Winkeliersvereniging Winbela liet eerder dit jaar zelfs weten dat te willen accepteren. Toch wordt er geen eenrichtingsverkeer ingevoerd, omdat dit tot problemen zal leiden elders in Heinkenszand. Maar: er komt wel een vrije loopstrook voor voetgangers die nu nog vaak de straat moeten oversteken, omdat straatmeubilair en auto's de weg versperren. J. Collignon, dorpsraadvoorzitter, is redelijk tevreden. "Die loopstrook is een goed begin."
De gemeente gaat de loopstrook op verschillende plekken verbreden aan de zuidwestkant van de straat (even nummers). De gemeente offert parkeervakken en groen voor dit doel op. Ook vraagt de gemeente aan winkeliers om geen spullen meer uit te stallen op het wandelpad.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.