Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 5 oktober 2007

Borsele ziet niets in gratis borden

De gemeente Borsele ziet geen heil het project Schoolzone, een initiatief van de vorig jaar opgerichte landelijke verkeersveiligheidsorganisatie Schoolzone Nederland.

SchoolzoneDe in Limburg gevestigde Schoolzone Nederland benadert gemeenten in het kader van een driejarig project, met het aanbod om gratis een aantal borden in de omgeving van scholen te plaatsen. De organisatie wil zo meldt een folder, de 'verkeersveiligheid en uniformiteit met betrekking tot bebording rondom scholen verhogen'.

Borsele ziet daar echter niets in, niet in de laatste plaats omdat de gemeente het aantal (verkeers)borden juist wil verminderen. Ook is de bepaling dat de gemeente opdraait voor onderhouds- en reparatiekosten in geval van vernieling, voor Borsele een 'afknapper'. Verder vindt het college dat met name waarschuwingsborden 'een beperkte functie' hebben.

Schoolzone Nederland heeft inmiddels al wel borden geplaatst in gemeenten in de provincies Limburg, Noord-Brabant (waaronder Bergen op Zoom en Woensdrecht) en Gelderland.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.