Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 22 juni 2007

Borsele investeert 8,6 miljoen in Ovezande

Alle investeringen die de gemeente Borsele in Ovezande (1227 inwoners) wil doen, komen uit op samen ruim 8,6 miljoen euro. Voor dat bedrag krijgt Ovezande: een nieuwe brede school met nieuwe gymzaal, een gerenoveerd en vergroot dorpshuis, een nieuw sportpark voor de tennis en voetbal én in het centrum een nieuw plein met een park.

Het huidige Trefpunt in OvezandeDe Borselse gemeenteraad mag er morgenavond over beslissen. Het college van B en W heeft keuzes gemaakt en gekozen voor de beste in plaats van de goedkoopste oplossingen. Zo is het goedkoper de bestaande gymzaal op te knappen, maar dat is niet praktisch als de nieuwe school ernaast komt. Een nieuwe gymzaal is wel bijna twee keer zo duur (886.000 euro). Om een goed dorpshuis te maken, is ook het dubbele nodig (879.000 euro). Nog niet alle kosten zijn gedekt. Van de ruim 8,6 miljoen, 700.000 euro. Verkoop van grond van de school levert aardig wat op. Woningstichting R&B Wonen zal er bouwen. R&B gaat vlakbij het dorpshart ook ouderenwoningen slopen om plek te maken voor een zorgcomplex. Borsele wil zoveel geld in Ovezande steken om de centrumfunctie van het dorp in de Zak van Zuid-Beveland te waarborgen en te versterken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.