Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 19 juni 2007

Heinkenszand groeit door

In hoog tempo blijft Borsele woningen bouwen in Heinkenszand. Het tweede gedeelte van de uitbreidingswijk Over de Dijk is nog niet helemaal gereed, of Over de Dijk 3 staat al in de steigers. Borsele lijkt haast te hebben. Goes, waar de laatste jaren relatief weinig nieuwbouw is gepleegd, zit Borsele op de hielen en hetzelfde geldt voor Kapelle.

Nieuwbouwplan Over de Dijk groeit doorNiet alleen de concurrentie in de regio drijft Borsele. De vraag naar woningen in Heinkenszand blijft onverkort groot, laat de wachtlijst voor Over de Dijk zien. Het derde gedeelte van Over de Dijk gaat volgens planning zo'n 75 woningen tellen. Op de wachtlijst staan, aldus de gemeente, 175 gegadigden. Van de 75 te bouwen huizen kunnen er 40 op vrije kavels komen. De overige 35 worden door projectontwikkelaars in de markt gezet. De helft daarvan wordt - een Bevelandse primeur - CO2-neutraal, oftewel heel klimaatvriendelijk. De prijs valt ook nog mee. Die is voorlopig vastgesteld op circa 200.000 euro. De Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) is aanjager van dit woningbouwproject.

De verwachting is dat de bouw van Over de Dijk 3 eind 2008 kan beginnen. Borsele rekent erop voor vier jaar in Heinkenszand uit de brand te zijn. In de tussentijd wordt gewerkt aan het volwassen maken van Over de Dijk. Veel jonge gezinnen met kinderen zijn er neergestreken. Zij zitten te springen om speelruimte. De eerste toestellen voor zes- tot twaalfjarigen komen september dit jaar.

Over de Dijk krijgt eind 2007 of begin 2008 ook een betere ontsluiting via de Guldenroedestraat op dé uitvalsweg van Heinkenszand, Clara's Pad. Die verbinding maakt het mogelijk in Over de Dijk, aan de Guldenroedestraat, een bushalte te maken. Ter verfraaiing zit de bouw van het kunstwerk Met het oog op de toekomst van Loes Heebink nog in de planning. Dit bestaat uit een oog en twee verlichte wimpers. Voor de bouwvakantie wordt het beton voor het kunstwerk gestort.

Borsele bouwt voort in Heinkenszand en 's-Gravenpolder krijgt er 90 woningen bij. Goes komt eraan met 350 tot 400 huizen in Mannee en 400 in Aria. Kapelle werkt aan de grote nieuwbouwwijk Zuidhoek. Het inwonertal van Zuid-Beveland groeit ondertussen nauwelijks; vorig jaar plus 129.

In Heinkenszand komt het derde en laatste deel van uitbreidingswijk Over de Dijk eraan. Volgens de gemeente zijn er meer dan voldoende liefhebbers.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.