Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 16 juni 2007

Schaapscheerdersfeest deels verregend

Het was af en toe schuilen tijdens het 28ste Schaapscheerdersfeest te Nisse.

De roofvogelshow van Van Maaren trok veel bekijksFikse buien trokken over het pittoreske Dorpsplein en de aangrenzende Kasteelweide, waar weer veel dieren en oude ambachten centraal stonden. De roofvogelshow van Van Maaren, sinds enkele jaren een echte publiekstrekker, moest tijdelijk onderbroken worden door zo'n striemende regenbui. De roofvogels leek het allemaal niet veel te kunnen schelen. Ze schudden hun verenpak uit en keken weer stoïcijns voor zich uit.

Het was er allemaal weer, zoals eigenlijk ieder jaar. Tamelijk voorspelbaar, maar voor veel mensen een vaste waarde. Oude ambachten, van vlegels tot klompenmaker, kraampjes met allerlei lekkers van het Zeeuwse platteland of vol met voorlichtingsmateriaal over bijvoorbeeld het behoud van de Zak van Zuid-Beveland. De folkloristische groepen, van on-Zeeuwse doedelzakspelers tot dragers van vergane klederdrachtglorie uit Axel en de Bevelanden. Een natuurlijk de paarden, in alle maten en soorten, ter keuring, voor de show of zomaar, om de kleintjes te vermaken.

Een volle weide is ook steevast gereserveerd voor oude trekkers, die enkele keren per jaar uit de schuur gereden worden voor braderieën en markten. En natuurlijk de schapen -daar draait het natuurlijk allemaal om- die 'geduldig' wachten tot ze (elektrisch) geschoren worden door vaardige handen.

De opbrengst van het festival komt volledig ten goede aan de Stichting Zeeuwse Schaapskudde.

Volgend jaar is er ongetwijfeld weer een Schaapscheerdersfeest, daar kan een bui regen niets aan veranderen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.