Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 16 juni 2007

Borsele in top 3 goedkoopste gemeenten

Borsele staat in de top drie van goedkoopste gemeenten in Zeeland op nummer drie. Alleen Terneuzen en Noord-Beveland vragen inwoners net iets minder belasting. Wethouder M. de Bruijne (VVD, financiën) wil de koppositie van Borsele de komende jaren graag handhaven.

Borsele behoort tot de goedkoopste gemeenten van ZeelandBorsele houdt in elk geval de stijging van de onroerendezaakbelasting (ozb) voor huiseigenaren tot en met 2011 binnen de perken; plus 2,75 procent. Het dit jaar ingevoerde rioolrecht dat nu nog via een korting op de afvalstoffenheffing wordt gecompenseerd, stijgt forser. Van gemiddeld 25 euro per aansluiting naar 75 euro in 2011. Het is een lastenverzwaring, maar het rioolrecht in Borsele blijft vergeleken met andere Zeeuwse gemeenten aan de lage kant. Financieel gaat het Borsele niet helemaal voor de wind, blijkt uit de gisteren gepresenteerde kadernota 2008-2011. Er is in 2008 en 2009 een tekort. Borsele heeft voldoende in reserve om dit op te vangen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.