Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 11 juni 2007

Je moet een fijn gevoel krijgen bij die tunnel

Geen Tunneldag, maar Vrouwendag.

Westerscheldetunnel houdt vrouwendagZijn er geen angstige mannen of waren die niet welkom? Ja hoor, zegt pr-man Ingo de Moor van de NV Westerscheldetunnel. Ze zijn er wel en ze waren eventueel ook welkom. Onderzoek wijst echter uit dat 1 op elke 3 vrouwen zich onprettig voelt in de tunnel, terwijl bij de mannen de verhouding 1 op 10 is. Misschien heeft die 'overgevoeligheid' wel dezelfde reden als het feit dat vrouwelijke chaufferus minder brokken maken: ze zien meer gevaar en rijden daarom voorzichtiger. "En", zegt een deelneemster, "misschien doen mannen zich stoerder voor dan ze zijn.".

Het grootste deel van de vrouwen die zich zaterdag melden, rijdt volgens De Moor echter wél gewoon door de tunnel heen. "Er is een kleine groep die grotere problemen heeft, de zogenaamde tunnel-angstigen. Daarbij gaat het een stuk verder dan onprettige gevoelens hebben, die durven er eenvoudigweg niet door. Hen verwijzen wij naar een speciale rijschool."

Verder is de gedachte achter deze dag dat goede informatie over veiligheidsaspecten onrust wegneemt.

De Moor: "Vandaar dat de brandweer, het sleepbedrijf Kuzee, de tunneloperators en andere hulpdiensten vertellen hoe zij klaar staan om bij problemen in te springen. Er is ook een cursus pech onderweg. De negatieve gedachten moeten vervangen worden door prettigere associaties. Ja, en ontspanning is ook belangrijk! Vandaar die massagestoelen en die pedicure!"

Zie ook PZC-artikel: Tunnelangst te lijf tijdens Vrouwendag

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.