Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 10 mei 2007

Doorbraak in zicht voor Dorpsstraat

Een doorbraak lijkt bereikt in de discussie over de Dorpsstraat in Heinkenszand. De Heinkenszandse winkeliersvereniging Winbela is bereid te praten over éénrichtingsverkeer.

Briljant idee voor de Dorpsstraat gezochtGert Jacobusse van de verkeerscommissie van Winbela maakte dit gisteravond bekend op een discussiebijeenkomst over het 'heetste onderwerp' van Heinkenszand. Veel mensen ervaren de Dorpsstraat als verkeersonveilig, zo bleek eerder uit een dorpsenquête. Dat geldt met name voor voetgangers en fietsers. Parkeren is er een probleem. Automobilisten moeten ook geregeld op elkaar wachten op de smallere gedeelten.

Pas tien jaar geleden is de Dorpsstraat helemaal heringericht voor 827.000 euro. "Het is zonde dat er toen geen duidelijke keuzes zijn gemaakt", stelde Sjaak Uitterhoeve, hoofd afdeling woonomgeving bij de gemeente Borsele.

Winkeliers wilden per se tweerichtingsverkeer handhaven, bang als ze waren (en zijn) om klanten te verliezen aan Goes. Jan Collignon, lid van de dorpsraad, trok de stoute schoenen aan en stelde voor nu wél over te gaan tot eenrichtingsverkeer. Tot veler verrassing haakte Jacobusse namens van Winbela in op dit voorstel. "Heinkenszand groeit fors. Het wordt drukker. De situatie is veranderd."

Wethouder Marga Vermue (CDA, verkeer) was na afloop tevreden. Zij wil met de dorpsraad en Winbela verder praten. En hoe zit het met geld? Vermue: "Een goed idee is nu het belangrijkste."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.