Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 5 mei 2007

Bodem van de schaapskooi wordt afgedekt

De schaapskooi aan de Nieuwe Kamersedijk bij Heinkenszand gaat op de schop. De kooi blijkt op een voormalige stortplaats te staan en die worden in Zeeland allemaal deugdelijk afgedekt.

De schaapskooiDat er iets met de bodem aan de hand was, werd al duidelijk in de schaapskooi. Die was verzakt als gevolg van inklinking van het onderliggende stortmateriaal.

Inmiddels is al met het werk begonnen. Het moet voor de zomervakantie klaar zijn. Onderdeel van het werk is aanvoer van drieduizend kubieke meter grond voor de afdekking; een betere fundatie voor de schaapskooi; een verhardde laag in en om de schaapskooi; beter afwatering; verbetering van de weg en het parkeerterrein en een afscheidingsmuur van oude betonblokken tussen de kooi en het bezoekerscentrum.

De totale kosten bedragen circa 75.000 euro. De stichting Zeeuwse Schaapskudde betaalt 25.000 euro. De provincie Zeeland de rest. Deelnemers in het project zijn Natuurmonumenten, gemeente Borsele, Stichting De Zeeuwse Schaapskudde, Zeeuwgrond/KWS, Goetheer & Huissoon en de provincie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.