Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 25 april 2007

Boot & Buteijn wil in Nieuwdorp ruimte maken voor woningbouw

Het is voor de buitenwacht stil rond de ontwikkeling van woningbouw op het terrein van transportbedrijf Boot & Buteijn in Nieuwdorp, maar schijn bedriegt. Boot & Buteijn is er volop mee bezig.

Boot & ButeijnBoot & Buteijn is bereid Nieuwdorp na zestig jaar te verlaten. Dat staat vast. Een groot transportbedrijf met twintig vrachtwagens vlakbij een dorp gaat steeds minder goed samen. "Gaan we nu niet weg", verklaart manager Jasper de Boot, "dan moeten we misschien over een aantal jaren Nieuwdorp verlaten."

De gemeente Borsele wil medewerking verlenen aan woningbouw op het terrein van Boot & Buteijn. Geld voor de sanering van een oude vuilnisbelt op de locatie is in principe beschikbaar. "Wij zullen ook zelf in de sanering van het terrein moeten investeren", aldus De Boot.

Dat is het probleem allemaal niet. De Boot: "Het wachten is op een oplossing voor een andere locatie." Boot & Buteijn heeft een tweede vestiging, aan de Letlandweg in Vlissingen-Oost, met een opslagloods en kantoor. Het bedrijf wil daar graag helemaal heen. Het is echter nog niet bekend of er voldoende ruimte is, omdat vlakbij een uitbreiding van het spoor is gepland. Boot & Buteijn kijkt inmiddels ook naar toekomstig bedrijventerrein Sloepoort bij 's-Heerenhoek. De Boot blijft optimistisch. "We hopen binnenkort op meer duidelijkheid." Op de locatie is in 2009-2010 de eerste woningbouw voorzien.

Nieuwdorp zit verlegen om nieuwbouw. Het terrein van Boot & Buteijn is een goede plek, maar de ontwikkeling laat nog even op zich wachten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.