Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 14 april 2007

Borsele begint met project wonen

Inwoners met een beperking en 55-plussers helpen vooraf hun woning aan te passen. In Borsele begint volgende week een project met dat doel, het project Woon+++Borsele.

Woningaanpassingen vooraf regelen'Vooraf een woning aanpassen' betekent dat een woning alvast beter toegankelijk of comfortabeler kan worden gemaakt, voordat de bewoners daar echt aan toe zijn. In Borsele gaan daarvoor speciaal opgeleide, vrijwillige woningadviseurs op pad.

De aftrap voor het project is komende donderdag in De Stenge in Heinkenszand. Alle geïnteresseerden zijn daar vanaf 14.00 uur welkom. Bert van Leerdam van Omroep Zeeland presenteert de voorlichtingsbijeenkomst.

Vrijwillige woningadviseurs komen desgevraagd bij de mensen thuis, zowel in koop- als huurhuizen. Woningcorporatie R&B Wonen is erbij betrokken. Na een bezoek wordt een gericht advies uitgebracht. Dat kan uiteenlopen van eenvoudige dingen - het weghalen van drempels of het plaatsen van douchebeugels - tot ingrijpendere wijzigingen, bijvoorbeeld het maken van een gelijkvloerse slaapkamer.

De gemeente Borsele geeft 2000 euro subsidie als een woonplus-advies wordt opgevolgd. Het doel is ouderen langer in hun vertrouwde huis te laten wonen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.