Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 5 april 2007

Fietspad door De Poel komt financieel opeens heel dichtbij

Wat nog jaren weg leek te zijn, is plotseling heel dichtbij gekomen: de aanleg van een nog ontbrekend stuk vrijliggend fietspad tussen Heinkenszand en Goes.

Fietspad in de Poel lijkt er te komenBert van de Hoef, dagelijks bestuurder van waterschap Zeeuwse Eilanden, maakte gisteravond in een commissievergadering bekend wat hij van plan is. Hij gaat het dagelijks bestuur voorstellen om met voldoende geld over de brug te komen om het stuk fietspad aan te leggen. Met de investering is 1,6 miljoen euro gemoeid. Er was eerder sprake van hogere bedragen (twee tot drie miljoen euro), maar die zijn volgens Van de Hoef achterhaald. Het leeuwendeel van de kosten zal voor rekening van het waterschap komen. De provincie heeft eerder 200.000 euro beloofd. Het waterschap wil van Goes en Borsele in elk geval ook meer dan de toegezegde 10.000 euro per gemeente. "Wethouder Dieleman van Goes reageerde daar vrij positief op", aldus Van de Hoef. "Zijn Borselse collega Vermue was helaas terughoudender."

Wethouder Marga Vermue (CDA, Borsele) is van oordeel dat het primair om een waterschapsweg gaat. "Ieder zijn verantwoordelijkheid." De Borselse gemeenteraad vergadert vanavond. Van PvdA-zijde is een motie aangekondigd om niet 10.000 euro voor het fietspad uit te trekken, maar 50.000 euro. Waterschapsbestuurder Van de Hoef: "Dat zou mooi zijn." Als alles meezit, moet het fietspad er eind 2008 kunnen liggen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.