Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 30 maart 2007

Bouw hotel in Sloegebied afgewezen

Uitzendbureau wil hotel bouwen vanwege groeiend aantal buitenlandse werkers.

GroenflexUitzendbureau Groenflex Nederland wil in Midden-Zeeland een hotel bouwen voor de huisvesting van medewerkers uit onder meer Polen en Portugal. Om te beginnen wordt gedacht aan 150 kamers.
Initiatiefnemer van het project is J. Goense, directeur van Eurocontract in Goes dat deel uitmaakt van Groenflex. "Wij willen de huisvesting van onze medewerkers professionaliseren", verklaart Goense. "De markt voor uitzendkrachten uit landen als Polen, Portugal en Hongarije groeit nog steeds. Wij moeten die mensen goede woonruimte aanbieden."
Negentig medewerkers van Groenflex zijn momenteel gehuisvest in oude, verbouwde hotels in Ovezande, Wolphaartsdijk en Hoedekenskerke. Goense wil daar op termijn vanaf. Niet omdat er problemen zijn. "Omwonenden reageren in het begin vaak afwijzend, maar dat trekt bij als ze zien wie er komen wonen: Hardwerkende mensen."
’Het beter beheersbaar maken van de huisvesting’ is voor Goense de belangrijkste drijfveer. "Het is nu niet haalbaar om beheerders aan te stellen. In een hotel met 150 of meer kamers is dat wel mogelijk. En je kunt extra voorzieningen treffen, zoals een Pools restaurant en een winkel met bijvoorbeeld Portugese etenswaren."
Wat Goense voor ogen staat, is onlangs door Groenflex gerealiseerd bij Den Haag. Een vrij nieuw, ongebruikt kantoorpand op een bedrijventerrein in Wateringen is omgebouwd tot hotel met 300 kamers. De gemeente Den Haag verleende graag medewerking, aldus Goense. "Den Haag wil af van huisjesmelkers die matrassen verhuren."
Goense wil ’ t liefst ’ zijn’ hotel in Vlissingen- Oost hebben. "Dat ligt centraal in Zeeland." Hij heeft bij de gemeente Borsele gepolst hoe die over zijn idee denkt. Het college van B en W van Borselse heeft er deze week over gesproken en het voorstel afgewezen. Wethouder M. de Bruijne (VVD, bouwen en wonen): "Een hotel hoort niet thuis in een industriegebied als Vlissingen- Oost." De enige mogelijkheid in Borsele is volgens De Bruijne dat oude boerderijen worden omgebouwd voor huisvesting van uitzendkrachten. "Ook anderre instellingen doen dat" Goense wil ook nog de gemeente Goes gaan benaderen.
Uitzendbureau Groenflex Nederland wil in Midden-Zeeland een hotel met minstens 150 kamers bouwen. Borsele wijst plek in Vlissingen- Oost af.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.