Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 29 maart 2007

VVD: onderzoek verkoop tunnel

De VVD wil van minister Bos (PvdA, Financiën) weten wat de voor- en nadelen zijn van verkoop van de Westerscheldetunnel en de opslag voor radioactief afval Covra in Vlissingen-Oost.

De voor- en nadelen van verkoop van de Westerscheldetunnel op een rijtjeKamerlid Weekers wil van alle staatsdeelnemingen (bedrijven waarin het Rijk aandelen heeft) op een rijtje hebben of het publieke belang het best gediend is bij de markt of bij de overheid. Weekers twijfelde overigens of het verstandig is de Westerscheldetunnel te verkopen. "Gebruikers hebben daarvoor geen alternatief. Dan heb ik liever een overheidsmonopolie dan een marktmonopolie."

Van de Covra vindt de Tweede Kamer dat de overheid eerder meer grip moet krijgen dan minder. Maar het stoort Weekers dat Bos breekt met het beleid van zijn voorganger Zalm (VVD) door alleen staatsdeelnemingen te verkopen als het moet in plaats van wanneer het kan.

Bos zegde gisteren toe dat hij in een evaluatie over het deelnemingenbeleid ingaat op de vraag van Weekers.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.