Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 23 maart 2007

Opnieuw regentonactie Borsele

Nergens in Nederland staan zoveel zoveel regentonnen als in Borsele. De gemeente Borsele wil dat graag zo houden en begint een nieuwe regentonactie.

Oud-wethouder Albert van Opdorp deelde zeven jaar geleden in Lewedorp de eerste regenton uit. Juni 2005 was Borsele al aan de duizendste toe. Vorig jaar is de actie niet gevoerd. Borsele pakt de draad nu weer op.
Zuinig omspringen met kostbaar regenwater, dat is het idee achter de actie. Drie modellen zijn te bestellen bij de gemeente: twee van kunststof en één van hout. Vijf euro per ton gaat, zoals ook in de andere jaren, naar een goed doel, naar stichting Zeeland voor Zambia. Nieuw is dat mensen ook een bijdrage kunnen krijgen voor herstel van een monumentale regenput, tot zestig procent bij een investering van maximaal 3.000 euro. De regentonnen kunnen zaterdag 12 mei van 10.00 tot 15.00 uur worden opgehaald bij de gemeentewerkplaats, Dorpsstraat 102A, Heinkenszand. Thuis afleveren door de scouting kost 7,50 euro extra.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.