Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 21 maart 2007

Heinkenszand krijgt als derde Borselse kern starterswoningen

Gemeente drukt grondprijs met in totaal 40.000 euro.

Eén van de BAM-starterswoningenIn Heinkenszand komen acht goedkopere starters-woningen aan de Bonekruidstraat en Marjoleinstraat in de wijk Over de Dijk. De starterswoningen gaan 145.000 euro kosten. Keuken en berging zijn niet inbegrepen. Voor de aanschaf van een tuinhuis als berging wordt een kortingsbon verstrekt van 500 euro.

Initiatiefnemers van het project zijn de gemeente Borsele en Projectontwikkeling Zeeland in Terneuzen. Het doel was woningen in de markt te zetten onder de 150.000 euro. Borsele draagt daaraan bij door een deel van de grond te bestemmen als openbaar achterpad. Dat scheelt 40.000 euro aan kosten.
Starters uit Heinkenszand komen allereerst in aanmerking voor de huizen. Ze mogen geen zelfstandige woonruimte achterlaten, met uitzondering van een studentenwoning.

Ze moeten dus thuiswonend zijn. De maximum leeftijd is 54 jaar. Is er uit Heinkenszand onvoldoende interesse, dan zijn starters uit de gemeente Borsele aan de beurt, vervolgens Borselse huurders en gegadigden van elders met sociale/economische binding met Heinkenszand.
Vergelijkbare projecten in Lewedorp en ’s- Gravenpolder liepen zo vol. Het Borsels college van B en W was eerst niet zo voor startershuizen, want starters zouden het beste kunnen slagen in vrijkomende oudbouw. Op aandrang van de gemeenteraad en door het succes van de eerste projecten is dat idee verlaten.
Beginners op de woningmarkt uit Heinkenszand komen als eerste in aanmerking voor de nieuwe goedkope woningen in de wijk Over de Dijk.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.