Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 17 maart 2007

Concessie in Sloepoortkwestie

Sloepoort lijkt binnenDe dorpsraden van Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek zijn bereid het verzet tegen de komst van het bedrijventerrein Sloepoort op te geven, als lawaaierige categorie 4- bedrijven zich er niet meer mogen vestigen.
Havenschap Zeeland Seaports gaat bekijken of Sloepoort kan worden ontwikkeld zonder categorie 4-bedrijven.
Dat is de twee dorpsraden en de gemeente Borsele deze week toegezegd tijdens een gezamenlijk overleg.
Concludeert Zeeland Seaports dat het terrein ook zonder die bedrijven kan, dan leggen de dorpsraden zich bij Sloepoort neer. „We hebben dan in elk geval de garantie dat de overlast binnen de perken blijft”, aldus H. van Dam van de dorpsraad Nieuwdorp. „Veel meer kunnen we toch niet bereiken.”
Sloepoort is tussen Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek gepland bij de kruisingWesterscheldetunnelweg- Sloeweg. Haven- en industriegebied Vlissingen- Oost verlaat met Sloepoort de ’ natuurlijke’ begrenzing. Dit blijft de dorpsraden tegen de borst stuiten. „ Maar”, stelt Van Dam, „we moeten realistisch zijn.” Er zijn grote belangen mee gemoeid en een meerderheid in Borsele ( CDA en SGP/ ChristenUnie) lijkt voor de komst van het bedrijventerrein te zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.