Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 27 februari 2007

Besluit Sloepoort uitgesteld

Brief dorpsraden zet Borselse politiek weer aan het denken.

Besluit Sloepoort uitgesteldDe dorpsraden van ’s-Heerenhoek en Nieuwdorp lijken een succesje te hebben geboekt in hun strijd over bedrijventerrein Sloepoort dat tussen beide dorpen moet komen, bij de kruising van de Sloeweg en deWesterscheldetunnel.
De besluitvorming over het ontwerp- bestemmingsplan Sloepoort is een maand verschoven, naar begin april. Een brief van de dorpsraden aan de Borselse gemeenteraad is de aanleiding.
De dorpsraden willen uitstel van een besluit over Sloepoort in afwachting van de procedure rond verdubbeling van de Sloeweg. Een deel van Sloepoort zou goed te gebruiken zijn voor een lagere, ongelijkvloerse kruising Sloeweg-Westerscheldetunnelweg, die minder geluidhinder geeft.
Het wordt nog spannend of dit pleidooi gehoor vindt. Secretaris H. van Dam van de dorpsraad Nieuwdorp is redelijk positief gestemd. „We zijn verder dan wij waren”, is zijn indruk. De PvdA en Lokale Partij Borsele, die in de oppositie zitten, steunen de dorpsraden. Ook VVD-raadslid R. Boekholt doet dat. Hij wil eerst duidelijkheid over de Sloeweg. De drie partijen vormen geen meerderheid. CDA en SGP- ChristenUnie hebben die wel. P. van den Dries (CDA) toont begrip voor de bezwaren, spreekt over de hoogte van viaducten, maar wil van geen verder uitstel weten. Van SGPChristenUnie was gisteravond niemand bereikbaar. Wethouder M. Vermue-Vermue (CDA) wil evenals Van den Dries doorgaan. Zij verwacht rond de zomer het milieurapport over de Sloeweg en in januari 2008 besluitvorming bij de provincie. „Dat duurt te lang voor Sloepoort.”
PvdA, Lokale Partij Borsele en VVD willen pas over Sloepoort beslissen als duidelijkheid bestaat over vormgeving vlakbij gelegen te verbreden Sloeweg.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.