Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 26 februari 2007

Hinder motorcrossers makkelijk te verhelpen

De aanleg van een vast motorcircuit in het Sloegebied zal grotendeels een eind maken aan het illegaal crossen in het Sloegebied

MSV De UitlaatHet probleem rond het illegaal motorcrossen in het Sloegebied is vrij eenvoudig op te lossen. Indien de motorsportvereniging De Uitlaat eindelijk de beschikking krijgt over een vast circuit, zal de overlast grotendeels tot het verleden behoren.
Dat zegt voorzitter Erik Weug van msv De Uitlaat. Vorige week kondigde de politie aan dat zij strenger gaat optreden tegen motorrijders die het Sloe als crossbaan gebruiken. Dat gebeurt naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast en vernielingen. Vooral een terrein in de omgeving van de vuilstortplaats vlakbij Nieuwdorp is bij crossers in trek.

Volgens voorzitter Weug zoeken veel motorrijders vaak hun toevlucht tot braakliggende terreinen, omdat het circuit van De Uitlaat bij regenachtig weer niet berijdbaar is. De motorsportvereniging heeft nu een - tijdelijke - crossbaan aan de Engelandweg, maar moet daar mogelijk weg. De Uitlaat wil de baan graag draineren, opdat er ook tijdens minder gunstige weersomstandigheid gereden kan worden. Ook wil de vereniging een geluidswal aanleggen. De totale kosten daarvan bedragen rond de 40.000 euro. Zolang De Uitlaat echter geen zekerheid heeft over de toekomst van het circuit, is de de club niet van plan dergelijke investeringen te doen. Voorzitter Weug noemt het 'schandalig', dat zijn vereniging, die dit jaar het veertigjarig bestaan viert, nog altijd geen eigen terrein heeft. Hij is ervan overtuigd, dat zodra De Uitlaat een acceptabele accommodatie heeft, weinig motorrijders nog de behoefte zullen voelen om op verboden terrein te crossen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.