Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 12 februari 2007

Dorpsraden vragen uitstel besluit Sloepoort

Het is 'eeuwig zonde' binnenkort al een besluit te nemen over de aanleg van bedrijventerrein Sloepoort tussen 's-Heerenhoek en Nieuwpoort. Een goede oplossing voor een nieuwe kruising Sloeweg-Westerscheldetunnelweg kan erdoor worden geblokkeerd, vrezen de dorpsraden van Nieuwdorp en s-Heerenhoek.

Het Sloebos was 'part of the deal' met Zeeland SeaportsDe Borselse gemeenteraad praat op 1 maart over het ontwerp-bestemmingsplan, terwijl de studie naar de vormgeving van een nieuwe, ongelijkvloerse kruising nog gaande is. Dat is ongelukkig, vinden de dorpsraden. Een deel van de grond voor Sloepoort kan wel eens nodig zijn om het verkeersknooppunt beter vorm te geven. Met wegen die elkaar minder hoog kruisen. Dat scheelt verkeerslawaai.

In een open brief hebben de dorpsraden de gemeenteraad opgeroepen een besluit over Sloepoort uit te stellen, tot er meer duidelijkheid is over het toekomstige kruispunt. Als aan deze oproep gehoor wordt gegeven, zijn de dorpsraden bereid tot een tegemoetkoming. Ze laten doorschemeren een kleiner Sloepoort, van tien in plaats van dertig hectare, dan acceptabel te vinden.

De bewonersorganisaties beseffen dat uitstel van een besluit geen gemakkelijke keuze is. Borsele heeft in 2002 met havenschap Zeeland Seaports een overeenkomst gesloten over Sloepoort. De gemeente is daarbij drie miljoen euro belooft, onder meer voor aanleg van het Sloebos. Borsele zou dat geld kunnen verspelen. Dit mag echter nooit een doorslaggevend argument zijn, volgens de dorpsraden.

Zie ook website van de dorpsraad Nieuwdorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.