Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 25 januari 2007

Oudelande is binnenkort vrij van verkeersborden

Verkeersborden verdwijnen in februari of maart uit Oudelande. De plaatsnaamborden blijven, maar dat zijn ook de enige.

Oudelande: bordenvrijWie Oudelande binnenrijdt, moet wel weten in Oudelande te zijn. Voor de rest haalt de gemeente Borsele alle verkeersborden van straat bij wijze van proef voor één jaar. Het idee om het dorp vrij te maken van verkeersborden is niet door de gemeente opgelegd. Er zijn verschillende bijeenkomsten met bewoners over gehouden. Oudelande leent zich voor zo’n experiment, is de algemene indruk, omdat er weinig doorgaand verkeer is en de straten vrij smal zijn. Er zal nog wel één overleg plaatsvinden, over het parkeerverbod voor één zijde van de Doelstraat. Hoe bewoners van de straat daarmee denken om te springen. De verkeersborden gaan weg, maar Borsele is zo slim de onderliggende verkeersbesluiten te handhaven. De gemeente gaat ervanuit dat bewoners en passanten als vanzelf zich aan de verkeersregels zullen houden. Is dat niet zo, dan kunnen de verkeersborden onmiddellijk terugkomen.

De gemeente Borsele verwacht dat het dorp Oudelande er zonder verkeersborden fraaier uit zal zien. En van sommige verkeersborden is de functie niet eens meer bekend bij veel mensen. Niemand zal ze dan ook missen als ze weg zijn. Blijkt de proef na een jaar goed te bevallen, dan gaat Borsele bekijken of andere Borselse dorpen ook vrij van verkeersborden kunnen worden. De gedachte gaat daarbij uit naar de kleinere dorpskernen en niet de grotere, zoals ’s-Gravenpolder of Heinkenszand.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.