Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 17 november 2006

Ridder Adri staat even perplex

Hij zit niet snel om woorden verlegen, maar gisteren stond hij dan toch even met de mond vol tanden. Ridder Adri!

Koninklijke onderscheiding voor Adriaan Jan WalhoutAdriaan Jan Walhout voelde zich in de theaterzaal van Emergis (centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Kloetinge) volledig overrompeld toen burgemeester E. Gelok van Borsele hem de koninklijke onderscheiding op de revers prikte.

Walhout (51 jaar, 's-Gravenpolder) dankt zijn benoeming tot ridder in de orde van Oranje-Nassau vooral aan zijn inzet voor mensen met problemen van psychische aard. Zo is hij sinds 2000 directeur van de Vereniging Psyiënt Nederland (VPN), een vereniging die zich richt op hulp en ondersteuning aan (ex-)psychiatrische patiënten. Daarnaast is hij voorzitter van de dorpsraad van 's-Gravenpolder.

Adri Walhout was bovendien lange tijd actief in kerkelijk jeugdwerk. Burgemeester Gelok kenschetste hem als een man 'van grote betekenis voor het welzijn van psychiatrische en ex-psychiatrische patiënten.'

Alle lintjes in Borsele.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.