Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 10 november 2006

2nd influenZ verhuist naar Kwadendamme

Poppodium voor beginnende bandjes, 2nd influenZ, gaat niet alleen verhuizen, de entreeprijs gaat van twee naar vijf euro en kaartjes moeten voortaan in de voorverkoop worden gekocht. Het is allemaal bedoeld om het succes beter te stroomlijnen.

2nd influenZ2nd influenZ, groot geworden in De Klomp in Ovezande, is vrijdag 17 november voor het eerst in het dorpshuis De Burcht in Kwadendamme. In De Klomp mogen maximaal 200 bezoekers, in De Burcht 350. "Hadden we deze maatregel niet genomen", zegt voorzitter Pascal de Punder van 2nd influenZ, "dan hadden we 150 mensen moeten weigeren. Dat willen we niet."

Extra kosten
De Burcht is groter, maar ook duurder, vooral omdat licht en geluid moeten worden gehuurd. In jeugdsoos De Klomp zit dat gewoon. Om uit de extra kosten te komen, wordt de dit seizoen pas ingevoerde entreeprijs verhoogd van twee naar vijf euro. Pascal: "Overal waar bandjes optreden, moet je betalen. Waarom dan niet voor 2nd influenZ? En je krijgt er gratis busvervoer bij, niet alleen uit Goes en door de hele gemeente Borsele, ook - op veler verzoek - uit Middelburg en Vlissingen."

Polsbandje
Zomaar de bus instappen, is er vanaf volgende week vrijdag ook niet meer bij. Kaartjes in de vorm van een polsbandje met datum moeten in de voorverkoop worden gekocht, bij de Cyberzolder in Heinkenszand, cd-winkel De Spin in Middelburg, X-Ray in Goes, het Vrijwilligershuis in ’s-Gravenpolder of cd-winkel De Bard in Vlissingen. Het instappen moet sneller gaan, als iedereen een kaartje heeft.

Reacties
Op de website van de jongerenraad Borsele die 2nd influenZ organiseert, staan reacties op de veranderingen. "Straks spelen bandjes voor een halfvolle, grotere zaal", komt een paar keer terug. Anderen vinden drie euro extra ’te doen’. "Ik weet ook niet wat je ervan moet verwachten", reageert Pascal de Punder. "maar 2nd influenZ heeft inmiddels zo’n naam opgebouwd. Dat moet goed komen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.