Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 11 oktober 2006

Centrum van dorp is verschoven

De Populierestraat in ’s-Gravenpolder is toe aan een herinrichting, maar de vraag is of de Borselse politiek aan dat project voorrang wil geven. Bewoner R. Copal vreest het ergste als dat niet gebeurt. "Het moet een keer fout gaan."

De Populierestraat in ’s-GravenpolderCopal heeft op persoonlijke titel bij de gemeente Borsele aan de bel getrokken over de verkeerssituatie in de Populierestraat. De Populierestraat is voor het oostelijke deel van ’s-Gravenpolder de hoofdontsluitingsweg. "En omdat steeds meer voorzieningen aan die kant van ’s-Gravenpolder zijn gekomen", verklaart Copal, "is de Populierestraat de laatste jaren steeds drukker geworden." Centrum

Voorzitter A. Walhout van de dorpsraad ’s-Gravenpolder onderkent de problematiek. Voorzieningen als de tennisbanen en het scoutinggebouw zijn uit het centrum van het dorp naar de oostkant verplaatst. De supermarkt is al veel eerder verhuisd naar het Klimopplein waaraan ook sporthal De Zwake staat. Vlakbij is vorig jaar de brede school geopend met de kinderopvang.

Het masterplan ’s-Gravenpolder voorziet nog in de bouw van ouderenwoningen om De Zwake met commerciële ruimtes op de begane grond. "En", zegt dorpsraadvoorzitter Walhout, "aan de oostkant van ’s-Gravenpolder is nieuwbouw gepland."

Het autoverkeer zal dus eerder toe- dan afnemen. Veel landbouwverkeer komt ook door de straat. Vooral met de fruitoogst kan het druk zijn van en naar het fruitoverslagcentrum bij Kapelle.

Het college van B en W van Borsele heeft onlangs gereageerd op de brief van Copal over de Populierestraat. De gemeente erkent dat de straat zwaarder wordt belast, omdat aan de oostkant van ’s-Gravenpolder meer voorzieningen zijn gekomen. De Populierestraat kan die extra drukte aan, stellen B en W, maar de inrichting kan beter. In het eerste deel van de straat, het dichtst bij de Goesestraatweg, moet een trottoir komen. De splitsingen met zijstraten moeten duidelijker worden vormgegeven en ’aandacht is nodig voor te hard rijden’.

Wanneer de gemeente Borsele iets gaat doen, is onduidelijk. B en W melden dat de gemeenteraad begin 2007 een aantal plannen krijgt voorgelegd, waaronder één voor de Populierestraat. Of de straat in ’s-Gravenpolder snel wordt aangepakt, hangt af van problemen elders in Borsele en geld.

Copal vindt het alvast een goede zaak dat de gemeente Borsele het met hem eens is dat er iets moet gebeuren. Al vreest hij dat de uitvoering op de lange baan wordt geschoven vanwege geldgebrek.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.