Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 10 oktober 2006

Ballonvaart boven een mooi stukje natuur

Met een ballonvaart over het gebied is gisteren het officiële startschot gegeven voor de inrichting van het eerste Zeeuwse akkerreservaat. De stichting Het Zeeuwse Landschap heeft daarvoor het boerenbedrijf van wijlen Adrie van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke aangekocht.

De ballon was ook boven Goes te zienVan der Meulen heeft zijn 26 hectare grond altijd buiten de ruilverkaveling gehouden, waardoor zijn grond nu een prachtig stukje natuur vormt tussen de veelal kaalgeslagen akkers. Zo broeden acht soorten bedreigde vogels op het erf en is er een grote verscheidenheid aan bomen, struiken, insecten en zoogdieren. De komende tijd wordt de vervuilde bodem bij het bedrijf gesaneerd, waarna het woonhuis en de schuur worden gerestaureerd. Verder wordt het aantal knotbomen uitgebreid en richt Het Zeeuwse Landschap zes proefakkers in met gewassen als vlas en boekweit. Een gluurmuur moet bezoekers straks de mogelijkheid bieden om rustig naar de vogels te kijken. Het plan kost Het Zeeuwse Landschap zo’n één miljoen euro.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.