Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 6 oktober 2006

Sinoutskerkseweg door de Poel dicht

Het waterschap Zeeuwse Eilanden gaat vanaf 13 oktober de Sinoutskerkseweg, de weg die door het Poelbos en over het Poelviaduct loopt, afsluiten.

De A58 vanaf de Sinoutskerkseweg bij het Poelviaduct Alleen fietsers, landbouwvoertuigen en automobilisten met een ontheffing mogen er dan tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 13.00 en 18.00 uur op doordeweekse dagen rijden. Nu werkzaamheden aan het viaduct over het spoor de verkeersafwikkeling op de N254 frustreren, komt er te veel sluipverkeer door de Poel. Eerder al werd, om de veiligheid van fietsers door de Poel te garanderen, de Wissenkerkseweg met borden afgesloten. De Sinoutskerkseweg zou pas dicht gaan als het te gek werd. Dat is het inmiddels geworden. Waar normaal gesproken 2200 motorvoertuigen over de Sinoutskerkseweg rijden, telde het waterschap er de afgelopen weken telkens meer dan 3100 per dag. Afgesproken was dat de boel bij 3000 bewegingen dicht zou gaan.

Dat de borden niet meteen vandaag of morgen worden geplaatst, heeft te maken met de asfalteringswerken aan de afslagen bij Goes en Kapelle en de oprit naar Bergen op Zoom in het knooppunt De Poel. Een deel van het verkeer heeft geen andere keuze dan door de Poel te rijden.

Ook de Gerbernesseweg tussen ’s-Heer Abtskerke en Nisse, dreigt de vooraf vastgestelde kritische grens van 1500 voertuigen per dag te overschrijden. Normaal gesproken rijden daar dagelijks 1000 auto’s. Langs de Gerbernesseweg liggen geen fietspaden maar het is wel een belangrijke schakel in de fietsroute van het centrale deel van de Zak van Zuid-Beveland naar Goes.

Het aantal van 450 voertuigen dat nu over de Wissekerkseweg rijdt als er geen obstakels op de N254 zijn, is inmiddels gegroeid tot 812 gemiddeld per dag. Het waterschap gaat zodra het aantal boven de 900 komt, intensief op ontheffingen controleren en eventueel fikse boetes geven.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.