Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 6 oktober 2006

Lewedorpse is beste juf van Nederland

Marjolein van der Klooster uit Lewedorp is de allerbeste juf van Nederland. Om dat te vieren was het gisteravond feest op haar school de Palmenhof in Sint-Laurens.

Marjolein van der Klooster Minister Van der Hoeven van onderwijs maakte gistermiddag in Utrecht bekend dat Van der Klooster de beste docent in het primair onderwijs van 2006 is. De verkiezing wordt elk jaar gehouden om het imago van leraren te verbeteren. Van der Klooster was stomverbaasd dat ze had gewonnen. "Waarom ik? Er zijn zoveel goede leerkrachten." Adri Willemse, directeur van de Palmenhof kon wel wat redenen bedenken.

"Ze kan lesgeven in alle groepen, alle kinderen lopen met haar weg, ze kan omgaan met elke collega en elke ouder. Marjolein organiseert van alles en sleurt iedereen mee. Het is echt een gave. Ze heeft bijvoorbeeld een subtropisch schoolplein gemaakt toen de school vorig jaar de nieuwe naam kreeg. Ik ben maar één keer ontevreden over haar geweest. Dat was toen ze een baan had aangenomen bij een andere school. Ze had haar ontslagbrief al ingeleverd. Toen hebben we wel even gepraat. En ze is gebleven." Marjolein van der Klooster (34) viert binnenkort haar twaalfenhalfjarig jubileum op de Palmenhof. Een leven zonder onderwijs kan ze zich niet voorstellen. "Het is de spontaniteit. Kinderen geven je zoveel energie, daardoor kun je alles aan. Als je een dipje hebt, is dat in de klas zo weer over." Van der Klooster is vanaf nu een jaar lang ambassadeur van het onderwijs. Vanochtend vroeg is ze meteen al te gast bij het RTL-programma Lijn4.

De jury noemde Van der Klooster 'ondernemend en enthousiast'.

"Deze onmiskenbare duizendpoot staat het liefst voor de klas. Met haar motto ‘alle kinderen moeten gelukkig zijn’ is zij een warme ambassadeur voor het onderwijs." Niet alleen de juf viel in de prijzen. De hele klas krijgt een schoolreisje aangeboden van de Stichting Beroepskwaliteit Leraren, de organisatie die de verkiezing heeft gehouden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.