Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 11 september 2006

Kleine lintjesregen

In Borsele daalde zaterdag een mini-lintjesregen neer. Twee mensen die zich jaren met volle overgave voor de gemeenschap hebben ingezet, kregen van burgemeester E. Gelok de koninklijke versierselen opgespeld.

Koninklijke onderscheidingenBep van Dijk, 's-Heerenhoek, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Bep van Dijk (63) werd verrast tijdens het jubileumfeest van de Borselse afdeling van de Zonnebloem in De Stenge in Heinkenszand. Ze was dertig jaar geleden één van de oprichters van de afdeling en heeft er sindsdien verschillende rollen vervult, waaronder die van voorzitter en secretaris. Verder is ze voorzitter van de 's-Heerenhoekse komedie en was ze in het verleden secretaris van twirlvereniging De Showgirls en lid van BepSiTiKa, dat jaarlijks een ouderencarnaval organiseert.

Van Dijk toonde zich verrast door de eer die haar te beurt viel. "Bij de lintjesregen in april kreeg mijn man een lintje. Toen heb ik even gedacht dat we misschien samen onderscheiden zouden worden . Dat was niet zo en toen heb ik het uit mijn hoofd gezet. Je verwacht zoiets niet in september. Ik ben er heel blij mee. Hier doe je het natuurlijk niet voor, maar het is fijn om een stukje waardering te krijgen. Ik zie het als een soort kroon op mijn werk."

Koninklijke onderscheidingenBen Vermeule, Ovezande, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Ben Vermeule (64) kreeg zijn onderscheiding zaterdag thuis uitgereikt tijdens een feestje dat werd gevierd, omdat hij en zijn vrouw 41 jaar zijn getrouwd.

Vermeule zet zich al sinds 1957 in voor de gemeenschap in zijn dorp. In dat jaar werd hij vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalclub. Dat heeft hij tot 2000 volgehouden. Verder bood hij zijn foto's en kennis aan bij de totstandkoming van boekjes over Ovezande en was hij lid van de parochievergadering van Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. Wie ook nog weet dat Vermeule actief lid was van het koor, oprichter van de dorpsraad en de drijvende kracht achter de film 'Ovezande, parel van de zak' kan niets anders concluderen dan dat het lintje hem toekomt. "Ik hoop dat ik er nog een tijdje van mag genieten", aldus Vermeule, die erg ziek is. "Er zijn miljoenen mensen die zich inzetten voor de gemeenschap, dus ik weet niet waar ik deze eer aan verdiend heb. Toch ben ik er ontzettend blij mee."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.