Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 30 augustus 2006

2ndinfluenZ Ovezande gaat entreegeld vragen

De populaire talentenjacht voor beginnende muziekbands en dansgroepen 2ndinfluenZ in Ovezande gaat entreegeld vragen. De organisatie wil zo de vorig jaar sterk toegenomen stroom bezoekers indammen én met de opbrengst muziekbands verder op weg helpen.

Entree bij 2ndinfluenZHoeveel er straks moet worden betaald om 2ndinfluenZ te bezoeken, is nog niet duidelijk. Coördinator R. de Dreu heeft het over één of twee euro. Ook wordt er gedacht aan een abonnement voor alle zes 2ndinfluenZ-avonden. "We zijn er alleen nog niet uit hoe we dat precies gaan organiseren en controleren", aldus De Dreu.

De Dreu steekt niet onder stoelen of banken dat de organisatie van 2ndinfluenZ afgelopen seizoen een beetje is overvallen door het succes. Het aantal bezoekers steeg de laatste afleveringen tot boven de driehonderd. "We willen voorkomen dat er mensen meer komen dan wij in jeugdsoos De Klomp kunnen herbergen", geeft De Dreu aan, "én wij willen die mensen blijven trekken die echt voor de muziek en de dans komen. En niet alleen omdat er gratis bussen rijden door de Zak van Zuid-Beveland en uit Goes."

Gratis
De bussen blijven - afgezien van het entreegeld - gratis. De Dreu: "De drempel moet zo laag mogelijk blijven." 2ndinfluenZ wil vóór alles een podium bieden aan beginnende bands die via de talentenjacht ervaring kunnen opdoen. De organisatie wil dit verder uitbouwen, door workshops te gaan houden, bands ‘iets' in een geluidsstudio te laten doen, kortom verder op weg helpen.

"We krijgen subsidie", vertelt De Dreu, "dat is genoeg om 2ndinfluenZ in de huidige vorm te organiseren, maar er zit niet meer subsidie van de overheid in. Het entreegeld willen we ook voor de nieuwe activiteiten gaan gebruiken."

Veiligheid
Rond de laatste aflevering van 2ndinfluenZ in Ovezande voor de zomer waren er vanwege de grote drukte veiligheidsmaatregelen genomen. Bezoekers mochten in principe Ovezande ook niet meer in. Klachten uit het dorp waren er niet. De Dreu: "We wilden die voorblijven en dat is gelukt." Alle 2ndinfluenZ-avonden krijgen komend seizoen dezelfde ‘strengere' opzet als de laatste aflevering van voor de zomer. De eerste editie is vrijdagavond 27 oktober.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.