Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 23 augustus 2006

Dorpsstraat Heinkenszand krijgt deels parkeerverbod

De gemeente Borsele gaat een poging doen het parkeren in de Dorpsstraat in Heinkenszand duidelijker te regelen door aan één kant een parkeerverbod in te stellen. Het moet zo voor iedereen beter toeven worden in dé winkelstraat van Heinkenszand.

De oostzijde van de Dorpsstraat krijgt parkeerverbodHet voorstel voor het parkeerverbod is de inspraakfase ingegaan. Als de maatregel definitief is, mag er niet meer worden geparkeerd aan de oostzijde, aan de kant van onder meer de Etos. Al jaren is daar parkeren verboden, maar dat is niet voor iedereen even duidelijk. De Dorpsstraat is nu - wat heet - een parkeerzonegebied, waar alleen in vakken auto's mogen worden gestald. En die vakken zijn alleen aan de westkant te vinden. Verbodsborden die op diverse plekken worden herhaald, moeten automobilisten er straks beter van doordringen dat zij alleen in de vakken hun wagen mogen zetten. Waardoor vervolgens aan de oostkant wandelaars beter uit de voeten kunnen.

G. Jacobusse, lid van de verkeerscommissie van winkeliersvereniging Winbela, zou 't liefst zien dat aan de oostkant van de Dorpsstraat een voetpad terugkomt, afgescheiden met bijvoorbeeld bielzen.

Wethouder M. Vermue-Vermue (CDA, verkeer) voelt daar niet voor. "Automobilisten hebben die ruimte soms nodig om uit te wijken en elkaar te laten passeren. Maak je een trottoir, dan kom je aan het tweerichtingsverkeer in de Dorpsstraat. Winkeliers willen toch juist het tweerichtingsverkeer handhaven."

Proef
Wat de middenstand zeker wil, zijn meer parkeerplaatsen of in elk geval niet minder. Borsele geeft daar gehoor aan door de proef met parkeren op het Van der Biltplein bij de Rabobank te verlengen.

De geleiderail langs het Van der Biltplein wordt wel iets verschoven, waardoor evenwijdig aan de Dorpsstraat acht parkeerplaatsen komen. De parkeersituatie blijft verder zo, in afwachting van nieuwbouwplannen aan en vlakbij de Dorpsstraat, zoals de invulling van het terrein van de verhuisde supermarkt Em-Té.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.