Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 19 augustus 2006

Directeur Poelwijck en de Kraaijert op non-actief

J. van der Smissen, directeur van de Zuid-Bevelandse zorgcentra Poelwijck en De Kraaijert, is op non-actief gesteld.

Hij was, aldus voorzitter H. Zwartelé van het bestuur van beide centra, niet meer te handhaven, vooral omdat partners van Poelwijck en De Kraaijert het vertrouwen in Van der Smissen hadden opgezegd. Zij dreigden de samenwerking met de zorgcentra volledig te beëindigen.

Partners
De partners waar Zwartelé het over heeft, zijn woningstichting R & B Wonen (ontwikkelaar en sociale verhuurder in Reimerswaal en Borsele), thuiszorgorganisatie Allévo en op de achtergrond ook de gemeente Borsele. Zij wensten niet meer met Van der Smissen samen te werken, omdat met hem geen sluitende afspraken te maken waren. "Hadden we Van der Smissen niet op non-actief gesteld", geeft Zwartelé aan, "dan was het voortbestaan van onze stichting direct in gevaar gekomen. Wij kunnen eenmaal niet zonder die partners."

De vertrouwensbreuk met de buitenwacht was niet de enige reden voor het bestuur om in te grijpen. Zwartelé heeft het ook over 'een fors gebrek aan dossierkennis', waardoor ernstige vertraging is opgetreden in de voorbereiding van de noodzakelijke nieuwbouw van Poelwijck én onduidelijkheid bleef bestaan over de toekomst van een paar honderd seniorenwoningen van Poelwijck in de gemeente Borsele. De woningen zijn niet meer van deze tijd en staan op de nominatie te worden gesloopt.

Ontbinding
Van der Smissen is 4 augustus op non-actief gesteld. Het bestuur van Poelwijck en De Kraaijert heeft bij de Middelburgse kantonrechter ontbinding van de arbeidsovereenkomst aangevraagd. De zaak dient eind deze maand. Zwartelé verwacht niet dat een ontslag de stichting veel geld zal kosten. Van der Smissen is sinds 1 april 2004 directeur van stichting zorgcentrum Poelwijck en stichting seniorenwoningen Poelwijck. Hij heeft sinds 1 februari 2005 dezelfde functie bij De Kraaijert in Lewedorp. De drie verschillende stichtingen met één bestuur gaan fuseren. Zwartelé hoopt dat de nieuwbouw voor Poelwijck met een inhaalslag in 2007 kan beginnen. Wat er met de seniorenwoningen in Borsele gebeurt, of bijvoorbeeld de woningen naar R & B Wonen gaan en de zorg bij Poelwijck blijft, kan hij niet zeggen. "Een finaal besluit moet nog worden genomen." Van der Smissen die in West-Brabant woont, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie. Het bestuur, dat handelt in nauw overleg met ondernemingsraad en managementteam van Poelwijck en De Kraaijert, wil zo snel mogelijk een interim-directeur aanstellen. Zwartelé stelt zich tot doel per 1 januari een nieuwe directeur in huis te hebben.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.