Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 17 augustus 2006

Sloelijn later klaar door onderzoek explosieven

De Sloelijn is enkele maanden later klaar dan gepland. De vondst van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog en het onderzoek dat daarmee samenhangt, leiden tot een flinke vertraging.

De Sloelijn pas in 2008 in gebruikVolgens Prorail, dat de goederenspoorlijn aanlegt, wordt ernaar gestreefd het viaduct over de A58 bij Arnemuiden voor het einde van volgend jaar op te leveren. Het had na de zomer van 2007 klaar moeten zijn.

Gedeputeerde T. Poppelaars van verkeer vindt het vervelend dat er 'langer overlast is op de belangrijkste weg door Zeeland', maar accepteert het begripvol. "Zoiets kan gebeuren."

Door de vertraging hebben ook automobilisten langer last van de werkzaamheden. Het verkeer op de A58 wordt nu in een slinger over de zuidelijke banen geleid. Dat duurt nog tot ongeveer maart volgend jaar. Dan moet het noordelijke deel van het spoorviaduct en de weg eronder af zijn. Het verkeer wordt dan via een nieuwe slinger over de noordbaan van de A58 geleid, zodat Prorail het zuidelijke gedeelte van het viaduct kan bouwen. Dat had na de zomer af moeten zijn, maar dat wordt volgens projectleider A. Korlaar eind 2007. Dan pas wordt de A58 volledig vrijgegeven. De Sloelijn zelf is dan nog niet klaar. Als de snelweg en het viaduct gereed zijn, kunnen de rails worden gelegd. Het hele tracé vanaf het Sloegebied tot de hoofdspoorlijn kan zonder vertraging worden aangelegd. De kunstwerken daar zijn op tijd klaar, stelt Korlaar. "Maar omdat het viaduct niet op tijd af is, loopt ook de spoorlijn enkele maanden vertraging op, tot in 2008."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.