Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 14 juli 2006

Borsele loopt achterstand met huisvesting asielzoekers in

De gemeente Borsele verwacht binnen enkele maanden de achterstand in de huisvesting van statushouders (asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen) in te lopen. Borsele had problemen met die huisvesting omdat veel statushouders ervoor kiezen in een stad te gaan wonen.

Inmiddels heeft de gemeente in samenwerking met woonstichting R&B Wonen een doelmatiger systeem ontwikkeld om huizen aan te bieden. De woonstichting zorgt ervoor dat er telkens meerdere huizen beschikbaar zijn, verspreid over de dorpen. Zodra er een vraag van het COA komt, het orgaan dat landelijk de opvang regelt, heeft Borsele ook meteen een passende woning voorhanden. De statushouders accepteren de huizen eerder als er keus is.

In september heeft de gemeente Borsele naar verwachting aan de verplichting voldaan. Overigens komt er dan opnieuw een taakstelling voor de huisvesting van nog eens zes statushouders. De gemeente liep met de opvang van twaalf mensen achter. Dat was de taakstelling voor een heel jaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.