Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zondag 28 mei 2006

Straatartiesten lokken vele mensen naar Ovezande

Ver buiten het dorp kondigt het verzamelde blik het al aan. Het is druk op het straatfestival in Ovezande. Van heinde en verre komen ze af op een gevarieerd programma van straatartiesten, bands en kraampjes.

De bellboy aan het werk in OvezandeEén van die straatartiesten is de bellboy, de Australiër Daniel Oldaker uitgedost als ... jawel bellboy. Iedere keer als hij tijdens zijn kofferact op zijn belletje drukt verwacht hij applaus voor zijn veelal klunzige acts. Zonder een verstaanbaar woord te zeggen houdt hij het toegestroomde publiek ruim een half uur bezig en imiteert de laatkomers of weglopers, terwijl hij jongleert met 2 koffers en 3 beauty cases en zijn belletje natuurlijk. Verbaler is de act, die Frank Los het publiek voorschotelt. Soms zelfs grof, om daar onmiddellijk zijn excuses voor aan te bieden. Daarbij tekent hij in 3 minuten ondersteboven karikaturen van zijn tijdelijke onderwerp van theater. Arno Huibers met zijn gerestaureerde circuswagen geeft een muzikale show vermengd met subtiele humor, waarvan vooral de kinderen smullen. Voor elk wat wils dus weer dit jaar en het weer werkt mee. Af en toe en fel zonnetje en de hele dag droog.

Op het tot feestpodium omgebouwde voetbalveld staan diverse bands geprogrammeerd. Na een uiterst geslaagde Klomppop op hemelvaartsdag hebben ze er hier nog geen genoeg van. Er klinkt nog tot middernacht muziek met als afsluiter Surrender met een terugblijk op hun 25-jarige carriëre.

Kortom, het is weer ouderwets genieten tijdens het straatfestival in Ovezande.
Zie ook PZC-artikel: Straattheater zoals het hoort

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.