Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 19 mei 2006

Opnieuw grote namen in de Stenge

Komend theaterseizoen komen opnieuw enkele grote namen naar De Stenge in Heinkenszand. Het programma vermeldt optredens van onder anderen Claudia de Breij, de Wereldband en Margriet Eshuijs.

Claudia de Breij in de StengeDe werkgroep podiumkunsten van de Culturele Raad Borsele werkt sinds vorig jaar samen met Podium Reimerswaal, waarvoor Jacques Boonman de programmering doet. Dankzij zijn contacten in de theaterwereld konden afgelopen seizoen ook enkele toppers voor Borsele worden gestrikt.De werkgroep wil verder gaan op de ingeslagen weg.

Claudia de Breij komt op 26 januari met een reprise van haar programma Hallo lieve mensen en de Wereldband speelt op 22 maart een try-out van het muziekcabaretprogramma Keet. Andere opvallende namen zijn: cabaretduo Dames voor na vieren (20 oktober), de Schots-Ierse groep Knijn (4 november), het Echt Antwaarps Teater (30 november), Margriet Eshuijs (15 december), cabaretier Richard Groenendijk (14 april) en popkoor Muzikael (21 april).

De Zeeuwse bijdragen zijn: het Middelburgs Theater met Kortsluiting (23 september, in de Nederlands-hervormde kerk in 's-Heer Abtskerke), shantykoor Het Veerse Scheepstuig (7 oktober) en jeugdtheaterkoor S&G (10 februari).

Voor het eerst staan ook twee kindervoorstellingen op het programma: Prins en Ploes op 30 september en de voorstelling Het rare receptenboek door Karel de Kok, op 7 maart.

De programmabrochure is te bestellen bij het Vrijwilligershuis Borsele (0113-311999) of via info@vrijwilligershuis.nl.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.