Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 19 mei 2006

Vrouwen voelen zich niet op hun gemak in Westerscheldetunnel

De Westerscheldetunnel moet vrouwvriendelijker worden. Een tevredenheidsonderzoek onder klanten van de tunnel heeft te zien gegeven dat vrouwen zich aanmerkelijk minder op hun gemak voelen dan mannen.

Directeur Buis van de WesterscheldetunnelDe NV Westerscheldetunnel wil daar met gerichte informatieverstrekking iets aan doen. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een virtuele rit door de tunnel en de tolpoorten op de website www.westerscheldetunnel.nl, zodat incidentele gebruikers tevoren kunnen bekijken wat hun te wachten staat en waar ze op moeten letten. Ook gaat de tunnelmaatschappij proberen aandacht te krijgen van bladen die veel worden gelezen door vrouwen. Een kwart van de voertuigen die door de tunnel rijden, heeft een vrouw aan het stuur.

Het tevredenheidsonderzoek onder 1400 klanten geeft de Westerscheldetunnel een 7,8, een resultaat waarmee directeur T. Buis zeer in zijn nopjes is. De medewerkers op het tolplein scoren een 8, het gebruiksoverzicht dat abonnementhouders ontvangen, wordt zelfs met 8,9 beoordeeld. Het gebruiksgemak van de t-tag leverde een 8,5 op.

Veel minder te spreken zijn de klanten over de toeleidende wegen naar de tunnel. Die worden met 6,3 gehonoreerd. Buis: "De klanten beschouwen het hele traject tussen de A58 en Zelzate als tunnelweg, compleet dus met knelpunten als de verkeerslichten bij 's-Heerenhoek en de brug bij Sluiskil. We moeten beter uitleggen dat die niet tot de verantwoordelijk van de NV Westerscheldetunnel horen."

De weg tussen het tolplein en de tunnelinrit op Zuid-Beveland is naar de mening van veel tunnelklanten te donker. Buis acht het niet haalbaar dit traject uitgebreid van lantaarnpalen te voorzien, maar hij denkt wel dat met behulp van reflectoren verbeteringen aan te kunnen brengen.

Na de vorig jaar voltooide aanpassing van het tolplein (score 7,5) blijven verdere verbeteringen noodzakelijk. Buis: "Veel bestuurders twijfelen nog steeds welke tolpoort ze moeten kiezen. Daar willen we met de bebording nog iets aan zien te doen." In dat verband vindt de tunneldirecteur het opmerkelijk dat drie op de tien vaste klanten niet weten dat ze met hun t-tag door álle tolpoorten kunnen rijden.

Die vaste klanten blijken kritischer te zijn dan bestuurders die incidenteel gebruik maken van de tunnel. De NV Westerscheldetunnel wil het klantentevredenheidsonderzoek over twee jaar herhalen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.