Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 16 mei 2006

Komend weekend hoogtepunt in bloei meidoorn

Knotwilgen tussen de meidoorn en het pieploaf aan de BrilletjesdijkWilt u genieten van een ongekende bloemenpracht? Dan kunt u de komende week terecht op de Valdijk, de Brilletjesdijk en andere plaatsen waar de meidoorn weelderig bloeit in de Poel rondom Nisse.

Enigszins later dan andere jaren, hoewel het hooguit om een tiental dagen gaat, staat het heggengebied in de Poel er weer prachtig bij, mede omdat 't pieploaf, ofwel fluitekruid, ook massaal bloeit. Vooral bij het 'Drielandenpunt' aan de Valdijk is het goed toeven. Vanaf dit punt zijn drie verschillende landschappen te bewonderen: het (meidoorn)heggenlandschap, het grootschalig polderlandschap en het kleinschalig polderlandschap. Een wandeling over de Valdijk is een must en aan het aantal wandelaars is goed te zien, dat de route is opgenomen in vele natuurwandelroutes.

Als u er nog van wilt genieten, is het aan te raden deze week de Poel in te trekken. Daarna zal de bloemenpracht snel afgelopen zijn.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.