Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zondag 30 april 2006

Kunstroute is compleet

In het gezelschap van tientallen Lewedorpers, wethouder Mart de Bruijne en natuurlijk kunstenares Wies de Bles uit Heinkenszand werd zaterdagmiddag het kunstwerk van Lewedorp onthuld op de hoek van de Postweg en de Lewedijk.

Wies de Bles: Jong schaap en de verwondering.....Op de sokkel van tweeënhalve meter hoog staat een schaap dat met zijn kop omhoog kijkt. De naam van het kunstwerk luidt dan ook 'Jong schaap en de verwondering.....'.

Later op de dag werd in Nieuwdorp een tweede kunstwerk aan de bevolking gepresenteerd. Daar gaat het om de creatie "Nova" van Sander Littel uit Oudelande. Het beeld symboliseert het aan elkaar groeien van de eilanden Walcheren en Beveland en de herinnering aan de haven. Je kan in het beeld ook een ster in wording zien die het "Nieuwe Durp".

Met de onthulling van de twee creaties is de beeldende kunstroute in de gemeente Borsele compleet. De afgelopen jaren kregen alle dorpen, één voor één, een kunstwerk.

Alle kunstwerken van de route in beeld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.