Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 29 april 2006

3 Borselse gedecoreerden tijdens traditionele lintjesregen

Ter gelegenheid van Koninginnedag werden drie inwoners van Borsele geridderd.
Onze felicitaties gaan naar:

  • De heer J.B.A. van Dijk ('s-Heerenhoek), lid in de Orde van Oranje Nassau: bestuurder bij de carnavalsvereniging De Koenkelpot, lid van de dorpsraad en vrijwilliger bij het Sint Nicolaas en Oranjecomité
  • De heer W.J. Kopmels (Heinkenszand), lid in de Orde van Oranje Nassau: vrijwilliger bij zorgcentrum Poelwijck en de Zonnebloem en EHBO. Organiseert de rommelmarkt en onderhoudt de tuin van de kerk.
  • De heer G.J. de Wilde (Oudelande), lid in de Orde van Oranje Nassau: bestuurlijke en andere functies bij onder meer Oranjevereniging, hervormde gemeente, dorpsraad en buurtvereniging.

In totaal werd Zeeland 19 ridders (vijfde graad) en 81 leden (zesde graad) in de orde van Oranje-Nassau rijker. Het aantal lintjes is in Borsele aanzienlijk minder dan vorig jaar, toen er 7 inwoners werden geëerd. Over heel Zeeland scheelde het slechts 8 lintjes. Opvallend in de gemeente Borsele is verder het ontbreken van vrouwen bij de jaarlijkse lintjesregen.

Net als voorgaande jaren gingen hogere onderscheidingen - zoals de orde van de Nederlandse Leeuw - aan de inwoners van Zeeland voorbij.

Voor het toekennen van een onderscheiding in de orde van Oranje Nassau komen mensen in aanmerking met (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving. In veel gevallen gaat het om inzet in de lokaal-regionaal maatschappelijke sfeer.

Een overzicht van de gedecoreerden in Borsele sinds 20 maart 1999. Voor de landelijke website over koninklijke onderscheidingen, klik hier.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.