Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 27 april 2006

Nieuwe brede school met inhoud in 's-Gravenpolder

Niemand zeggen, zakdoekje leggen. Zo ging het gistermiddag ongeveer bij de officiële opening van de gloednieuwe brede school in 's-Gravenpolder.

De Rosa rubiginosa ofwel Egelantier En wat mocht niet gezegd worden? Dat de brede school onder de frisse naam Egelantier door het leven zal gaan. 's Ochtends was het eerst de beurt aan de kinderen, van de openbare basisschool De Linden, de christelijke basisschool De Rank, de peuterspeelzaal - met ook een nieuwe naam: Olleke Bolleke - en de kinderopvang Tante Tuimelaar met de buitenschoolse opvang en dagopvang. Zij bevolken allemaal de nieuwe school die voor de lieve som van 3,2 miljoen euro het dorpsleven in 's-Gravenpolder moet verrijken. En de school doet dat vanaf de ingebruikname begin maart al, als opvallend gebouw in elk geval.

Niet dat er geen kinderziektes in zitten. Arjen Postema, directeur van De Rank, verklapte dat hij de tweede dag het gebouw al wilde ontvluchten. "Ik werd gek van het lawaai", zei hij gistermiddag bij de opening. "Ik heb enorm aan het geluid en die gangen moeten wennen." Volgens Postema gaat er binnenkort iets aan de geluidsoverlast in bepaalde ruimtes gebeuren. In de speciale schoolkranten die De Linden en De Rank voor de opening uitbrachten, klinkt in de stukjes van de kinderen vooral enthousiasme. Amanda uit groep 6 van De Linden schrijft: 'Ik vind het een mooiere school, want hij is heel nieuw en het is kleuriger.' En ook: 'Ik vind het ook leuk dat we een bovenplein hebben, maar je kunt op het gewone en bovenplein niet veel doen'. Gert-Jan Verburg, directeur De Linden, maakt dezelfde opmerking. 'Naast alle voordelen' mist hij 'de ruime buitenomgeving met een apart speelterrein voor de jongste en voor de oudere kinderen'.

Ach, zo is er altijd wat. "'t Gaat niet alleen om hout en steen", merkte wethouder Frans Tollenaar (SGP/ChristenUnie, onderwijs) snedig op. "'t Gaat ook om de inhoud." Alle deelnemers in de brede school willen daar samen vorm aan gaan geven 'om de kinderen meer kansen te bieden', zoals directeur Elly Brand van Kinderopvang De Bevelanden zei.

Om daar een begin mee te maken, mochten alle bobo's - wethouders en anderen - puzzelen met letters. Ze hadden de oplossing snel: Egelantier.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.