Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 13 april 2006

Rodenator taboe bij bestrijding van mollen

Traas Ongediertebescherming uit 's Gravenpolder begrijpt niet dat de Dierenbescherming bezwaar heeft tegen het gebruik van 'mollenvernietiger' oftewel Rodenator.

Traas Ongediertebescherming aan het werk met de rodenatorMet behulp van een propaangasexplosie worden mollen en woelratten opgeblazen. De Rodenator is wel goedgekeurd voor de bestrijding van woelratten, maar het doden van andere dieren ermee is verboden. Directeur P. Traas van Traas Ongediertebescherming zegt met de verkoop te zijn gestopt, na contacten met de Dierenbescherming. "We kregen te horen dat we illegaal bezig zouden zijn. Dat klopte." Traas vraagt nu de toelating aan om het apparaat bij mollenbestrijding te gebruiken. Volgens Traas zijn klemmen en fosforwaterstoftabletten de enige alternatieven voor de bestrijding van mollen. "Maar dertig procent van de mollen die in een klem terecht komen, leeft nog en sterft een afschuwelijke dood. De fosforwaterstof is het giftigste middel dat in de ongediertebestrijding bestaat."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.