Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 8 april 2006

Meer geld voor fietspaden op platteland nodig

Voor de aanleg van fietspaden op het platteland, bijvoorbeeld door de Poel tussen Heinkenszand en Goes, is meer geld nodig.

Waterschap Zeeuwse Eilanden moet voor fietspaden over de brug komenWaterschap Zeeuwse Eilanden moet daarvoor over de brug komen, deed PvdA-raadslid A. Witkam een oproep in de Borsele raad. Witkam had zich erover verbaasd dat waterschapsbestuurder A. van de Hoef onlangs in deze krant stelde dat er geen geld zou zijn voor een fietspad door de Poel, waar veel middelbare scholieren rijden. "En tegelijkertijd lees ik dat het waterschap 800.000 euro extra aan belastingen heeft ontvangen in 2005 en over dat jaar een overschot van 2,8 miljoen euro heeft", zei Witkam.

Wethouder M. Vermue-Vermue (CDA, verkeer) onderschreef de woorden van Witkam. Zij deed vervolgens met de PvdA'er een oproep aan het waterschap om de vorig jaar doorgevoerde bezuiniging op de aanleg van fietspaden (van acht naar vier ton) terug te draaien.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.