Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 24 maart 2006

Creatief met nieuwe fietsbordjes

De nieuwe fietsroutebordjes met alleen nummers zijn te onduidelijk, zo moeten viltstifters in 's-Gravenpolder hebben gedacht.

Onduidelijke fietsroutebordjesLaten we de fietsers helpen, besloten ze, en ook nog wat plaatsnamen op de bordjes zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Wie over de Langeweg in 's-Gravenpolder naar het oosten rijdt, weet nu dat hij niet alleen naar fietsknooppunt 79 rijdt, maar ook afkoerst op Bergen op Zoom, Antwerpen, Liège en Aachen. Als extra service staat er een enkele kilometerafstand bij. Zoals ook een eindje verderop, op de hoek van de Langeweg en Populierestraat in 's-Gravenpolder, waar in hetzelfde nette handschrift alle plaatsnamen van kilometersafstanden zijn voorzien.

De nieuwe fietsbordjes met nummers die sinds kort overal in de provincie zijn weggezet, maken samen de fietsknooppuntenstructuur Zeeland. Je kunt aan de hand van de nummers van knooppunt naar knooppunt fietsen, kriskras door Zeeland. Om te weten waar je heengaat, moet je wel eerst een overzichtskaart raadplegen.

Onbekenden hebben daar in 's-Gravenpolder dus iets op gevonden. Er is toch ruimte zat op de bordjes.

Prijsvraag
De provincie vindt de titel fietsknooppuntenstructuur Zeeland niet 'top'. Er is een prijsvraag uitgeschreven om een betere naam te verzinnen met een fiets als beloning voor de winnaar. Wie meer wil weten over de wedstrijd, wordt verwezen naar de website www.zeeland.nl/fietsprijsvraag.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.