Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 23 maart 2006

Nieuweling krijgt direct sleutel van schatkist Borsele

VVD-wethouder M. de BruijneDe nieuwe VVD-wethouder M. de Bruijne krijgt gelijk de taak van schatkistbewaarder in Borsele. Bij de verdeling van portefeuilles onder de drie wethouders is hem financiën toebedeeld. Hij wilde het ook graag. De herkozen wethouder M. Vermue-Vermue (CDA) deed financiën de afgelopen vier jaar. "Ik was in 2002 ook nieuw als wethouder", verklaart zij. "Het kan dus goed."

Vermue-Vermue had al wel acht jaar in de gemeenteraad gezeten.

De Bruijne is compleet nieuw in de gemeentepolitiek Hij komt uit het bedrijfsleven, als manager computertechnologie bij zaadbedrijf Advanta Seeds in Kapelle.

"Ik heb diverse financiële en managamentopleidingen", verklaart De Bruijne, "en ik heb diverse internationale projecten financieel begeleid. Ik ben dus redelijk ingevoerd in de financiële wereld en bovendien heb ik de laatste twee jaar in de schaduwfractie van de VVD Borsele gezeten."

Havenschap
De Bruijne neemt niet alleen financiën van zijn collega Vermue-Vermue over, maar ook sport. Hij gaat verder zaken doen die zijn VVD-voorganger A. van Opdorp deed: cultuur, toerisme en recreatie, volkshuisvesting en havens. Van Opdorp zat in het dagelijks bestuur van havenschap Zeeland Seaports, De Bruijne wordt algemeen bestuurslid. Wethouder F. Tollenaar (SGP/ChristenUnie) gaat in het dagelijks bestuur zitting nemen.

Tollenaar krijgt er ook milieu bij, een taak die Van Opdorp eerder had. Hij houdt onderwijs, sociale zaken, openbare werken, kindercentra en dorpshuizen, maar verliest maatschappelijke dienstverlening.

Zorg
Vermue-Vermue die zich vooral met 'harde dingen' bezighield, gaat zich op welzijn storten en met name de invoering van de zeer brede wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) per 1 januari 2007.

In de wet maatschappelijke ondersteuning gaat straks veel geld om, onder meer voor huishoudelijke hulp via de thuiszorg. "Spannend wordt dat", zegt de wethouder. "Voor mij is de zorg is toch een vrij onbekende wereld."

Jeugdbeleid had de CDA'ster al, ouderenbeleid komt daarbij. Ze houdt verkeer en vervoer én ruimtelijke ordening. Het laatste ligt haar na aan het hart, vanwege haar ervaringen als juridisch ambtenaar ruimtelijke ordening bij de vroegere gemeente Veere.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.