Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 23 maart 2006

Drie winnaars van schrijfwedstrijd Jongerenraad Borsele

Willemien Vette uit Heinkenszand, Mieke Maartense uit 's Heerenhoek en Kees Jan Mulder uit Goes hebben de schrijfwedstrijd gewonnen die was uitgeschreven door de Jongerenraad Borssele en de Borselse Openbare Bibliotheek.

Drie winnaars schrijfwedstrijdWillemien won in de categorie poëzie, Mieke schreef een spannend kort verhaal over de Tour de France en Kees Jan was de enige die een songtekst inleverde. Directeur L. Grootjans van de bibliotheek maakte de winnaars bekend. Ze kregen een boekenbon.

Dat gebeurde tijdens een djembé-workshop in de bibliotheek. Lili Timmermans en Klaus Streitwolf hadden genoeg trommels meegenomen om alle klanten van de bibliotheek, plus de schrijfgrage jongeren, aan het trommelen te zetten. De snelheid waarmee een club volslagen leken op djembé-gebied een heel fatsoenlijk partijtje leerde meeslaan, was verbazingwekkend.

Ritme
Voor de bibliotheek was de keuze voor de workshop een logische: schrijven heeft immers alles met ritme te maken en het boekenweekthema is muziek: Boem, Paukeslag! Aanvankelijk was het de bedoeling van de jongerenraad en de bibliotheek om een echt boekenbal te houden, maar de band die besproken was, moest verstek laten gaan en alternatieve bands hadden het allemaal te druk. Maar de schrijfwedstrijd was uitgegeschreven en de inzenders hadden erg hun best gedaan. Daarom werd het trommelfeest op een doordeboekenweekse bibliotheekdag gehouden. Het boekenbal, beloofde Grootjans plechtig, komt later.

De winnaars van de schrijfwedstrijd blijken echte schrijvers van nature. Willemien Vette schrijft al heel lang gedichten en ze is niet van plan ermee op te houden. Haar gedicht ging over het gevoel van schoonheid dat muziek teweeg kan brengen. Het verhaal van Mieke Maartense verenigde de drie dingen waar de schrijfster het meest van houdt: het schrijven zelf, de muziek van Phil Collins en het wielrennen.

Ze laat een Nederlander de Tour winnen door de geheimzinnige tussenkomst van Phil Collins' muziek. Kees Jan Mulder schrijft wel vaker songteksten voor het bandje waarmee hij optreedt.

Door activiteiten samen met de jongerenraad te organiseren, wil de bibliotheek laten zien dat er meer tussen de muren is dan boekenrekken en gesis om stilte. De Jongerenraad ziet in samenwerking met de bibliotheek kansen om een meer gevarieerd aanbod voor jongeren in Borsele te creëren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.