Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 22 maart 2006

Rabobank sluit vestiging in Driewegen

Eén van de kleinste vestigingen van de Rabobank op Zuid-Beveland, die in Driewegen, sluit 1 april de deuren.

Rabobank Driewegen dichtDe rijdende winkel neemt de service over. Gelukkig is de dorpsraad Driewegen niet met het besluit van de Rabobank, maar 'er is niks tegen te doen', laat H. Zegers-de Jonge van de dorpsraad weten. "De Rabobank zegt dat er in het filiaal onvoldoende transacties plaatsvinden." Volgens H. Noteboom, directeur particulier Rabobank Beveland, is dat niet de enige reden voor de sluiting. "We praten er niet eens over of het filiaal rendabel is met tweehonderd transacties per maand. We zouden het kantoor moeten verbouwen vanwege hogere veiligheidseisen. Dat is financieel onverantwoord."

Zoals op meer dorpen in de Zak van Zuid-Beveland waar een kantoor of spreekuur is weggevallen, probeert de Rabobank service te blijven bieden. In de rijdende winkel van H. van den Berge uit Oudelande kan worden gepind. De Rabobank heeft Van den Berge hiervoor in de arm genomen na het wegvallen van Rabo-spreekuren in de dorpshuizen in Baarland en Ellewoutsdijk. Hoedekenskerke en straks Driewegen komen erbij. In Hoedekenskerke is na sluiting van het kantoor wel een pinautomaat gebleven. Raboklanten hoeven niet per se iets te kopen in de rijdende winkel als zij geld willen pinnen. De service voor hen blijft gelijk, stelt Van den Berge. "Ik kom drie keer per week in Driewegen, het Rabo-kantoor in Driewegen is drie ochtenden in de week open."

Heinkenszand
De Rabobank wacht in de Zak meer wijzigingen. Op termijn verdwijnt een grote afdeling uit het kantoor op het Van der Biltplein in Heinkenszand, de afdeling bedrijfsmanagement. Vijfenveertig à vijftig mensen werken daar. De Rabobank Beveland wil de afdeling onderbrengen in het hoofdkantoor aan de Livingstoneweg in Goes. Delen van dat gebouw zijn nog in gebruik bij KPN Telecom. Directeur bedrijfsmanagement K. Bernhard verwacht dat 'niet voor 2009' de afdeling uit Heinkenszand verhuist. De Rabobank houdt zeker een vestiging in Heinkenszand.

Dat is niet het geval in 's-Heer Arendskerke. Het kantoor dat daar enkele ochtenden in de week open is, gaat dicht zodra er een pinautomaat is geplaatst in zorgcentrum Poelwijck. "Binnen drie maanden", hoopt directeur Noteboom. "Voor 's-Heer Arendskerke is dat een vooruitgang, want een pinautomaat is altijd beschikbaar."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.