Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 22 maart 2006

Beste bolus komt uit Ovezande

A. van den Bunder van bakkerij Remijn in Ovezande mag zich dit jaar de beste bolusbakker van Zeeland noemen.

A. van den Bunder uit Ovezande beste bolusbakker van ZeelandZowel de vak-als consumentenjury bedeelde zijn inzending gisteren met de meeste punten. De beoordeling van de vakjury gaf de doorslag bij de jaarlijkse wedstrijd. Die werd gehouden in de fabriek voor brood- en banketproducten Zeelandia in Zierikzee.
De consumentenjury kon niet kiezen tussen de bolussen van Van den Bunder en Dees uit Zaamslag. Haar taak was vooral te beoordelen op smaak en uiterlijk. De vakdeskundigen schatten de totale samenstelling (waaronder het maximumgewicht van tachtig gram en de windingen) van de bolus uit Ovezande echter net iets hoger in, aldus S. Wewer van de organiserende ondernemersvereniging voor brood- en banketbakkers NBOV, regio Zeeland.

Bakkerij Bouwman uit Oosterland sleepte onder de 35 inzendingen de derde prijs in de wacht. De winnaar kreeg een plaquette mee, die hij kan ophangen in zijn winkel. De prijs werd uitgereikt door NBOV-voorzitter R. van der Molen, die de ziek geworden topkok S. Herman uit Sluis verving.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.