Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 21 maart 2006

Sloepoort Cup groeit in populariteit

Het prestigieuze zomertoernooi om de Borsele Sloepoort Cup groeit nog elk jaar in populariteit. De organisatoren van het voetbalevenement, dat van maandag 7 tot en met zaterdag 12 augustus wordt gehouden, zijn verguld met de komst van alle Zeeuwse topclubs uit het amateurvoetbal.

Ook in 2006 sterke bezetting Sloepoort CupHet regende dit jaar zo veel aanmeldingen, dat twee clubs zelfs moesten worden teleurgesteld. Hoek, Kloetinge, Terneuzen en SSV'65 mogen tot de kanshebbers worden gerekend. Die vier clubs fungeerden als reekshoofd bij de loting, die gisteravond werd verricht in de raadzaal van het gemeentehuis in Heinkenszand.

De loting met de zestien deelnemende ploegen werd opgevrolijkt met een forum, waarin de Brabantse scheidsrechters Jef van Vliet en Jack van Hulten, de Zeeuwse ex-arbiter Rien van Haaften en PZC-chef sport Jan Dagevos zitting hadden.

Tijdens de discussies ging het met name over de electronische hulpmiddelen bij wedstrijden, het respect voor de scheidsrechter en het tekort aan fluitisten in het amateurvoetbal.

De loting van het toernooi had het volgende resultaat:

  • Poule A (op maandag 7 augustus): Hoek, Zierikzee, Kapelle en Patrijzen.
  • Poule B (dinsdag 8 augustus): Oostkapelle, Terneuzen, Zeelandia Middelburg en Heinkenszand.
  • Poule C (woensdag 9 augustus): SSV'65, Vlissingen, Goes en Nieuwdorp.
  • Poule D (donderdag 10 augustus): Kloetinge, RCS, GPC Vlissingen en Veere.

De finaledag is op zaterdag 12 augustus.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.