Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 20 maart 2006

Brandweer opent kazerne in Borssele

De splinternieuwe brandweerkazerne aan de Quistenburg in Borssele werd zaterdag officieel geopend door burgemeester J. Gelok. Brandweerlieden uit heel Zeeland, Borselse raadsleden, ambtenaren en andere genodigden waren naar de kazerne gekomen.

Opening brandweerkazerne aan de Quistenburg in BorsseleZe keken toe hoe de burgemeester en brandweercommandant J. de Feijter, met behulp van de Borsselse brandweerlieden, de officiële openingshandeling verrichtten. Na een druk op de knop blies een brandweerslang met een knal confetti het publiek in.

De kazerne in Borssele is de nieuwe hoofdpost voor de gemeentelijke brandweer. Het gebouw is van alle gemakken voorzien en wordt tijdens kantooruren permanent bemand. Zo kunnen brandweerlieden snel ter plaatse zijn bij een calamiteit in de Westerscheldetunnel. Daarnaast assisteren ze als elders in de gemeente brand is.

Het grote publiek kon de nieuwe kazerne 's middags komen bezichtigen. Er namen zo'n vierhonderd mensen, onder wie veel kinderen, een kijkje. Brandweerlieden van andere korpsen in de gemeente Borsele stonden de hele dag paraat, voor het geval er ergens een brand zou uitbreken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.