Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 18 maart 2006

Zomerveerdienst Hoedekenskerke-Terneuzen gestaakt

Zomerveerdienst Hoedekenskerke-TerneuzenDe acht jaar oude zomerveerdienst Hoedekenskerke-Terneuzen zal dit seizoen niet meer varen. Rederij Denick uit Terneuzen gooit vanwege tegenvallende passagiersaantallen de handdoek in de ring. De gemeente Borsele is zwaar teleurgesteld over het verdwijnen van de toeristische veerdienst. Niet alleen omdat een aardige attractie verdwijnt, maar ook omdat de gemeente vorig jaar nog 20.000 euro heeft geïnvesteerd in een ponton bij de haven van Hoedekenskerke én de rederij via stichting Fiets een Rondje met een Pontje vorig jaar een éénmalige bijdrage heeft gekregen van een kleine 7.000 euro. Deze bijdrage is verstrekt onder de voorwaarde dat Denick ook in 2006 zou varen. Dat gebeurt dus niet.

Afspraak
Teun van Elsacker, coördinator van stichting Fiets een Rondje met een Pontje, bevestigt dat Denick stopt. Hij vindt niet dat een afspraak met de gemeente Borsele daarmee wordt geschonden. "Door bij voorbaat aan te geven dat er éénmalig een bijdrage wordt verstrekt, heeft Borsele naar stopzetting van de veerdienst toegewerkt. Terwijl het zonder garantiesubsidie niet mogelijk is gebleken dit veer in stand te houden."

Gorishoek
Het veer Hoedekenskerke-Terneuzen vaart dit jaar niet. Wat er met het oudste zomerveer Yerseke-Gorishoek gebeurt, is nog de vraag. Grondlegger André Beusenberg stopte vorig jaar met de dienst. Arjan en Mia Huissen uit Yerseke willen het veer overnemen, maar zij hebben een dieper stekend, Oosterschelde-waardiger schip dat bij eb echter niet gegarandeerd bij Gorishoek kan afmeren. Coördinator Van Elsacker laat weten dat aan 'een oplossing' wordt gewerkt. Er zijn geld en een vergunning nodig om bijvoorbeeld de geul naar Gorishoek op diepte te brengen. Van Elsacker verwacht over twee weken duidelijkheid.

Goed nieuws is er ook van het verenfront. De exploitant van de veerdienst Hansweert-Perkpolder wil al in juni beginnen in plaats van in juli.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.